Programma


Programma en activiteiten


Zondag 25 augustus 2019, Grote Markt, Bergen op Zoom


Autoliefhebbers opgelet! Cars & Charity nodigt u graag uit voor de editie 2019. Ook dit jaar heeft het goede doelen evenement weer een schitterend programma samengesteld voor elke autoliefhebber. In Bergen op Zoom ziet u auto’s als de klassieke Austin Healey en een schitterende Mercedes 190 SL  tot een peperdure en zeldzame oldtimer als de Bugatti Type 38. Ook liefhebbers van meer moderne auto’s komen aan hun trekken. Denk bijvoorbeeld aan de Ferrari 812 Superfast, de Porsche GT3  of de McLaren MP4-12C. Kortom, teveel om op te noemen. Bezoek Cars & Charity 2019 en geniet van het onderstaande programma!


Programma (onder voorbehoud)
09.30 – Opstellen Wouwsestraat/Zuivelstraat. Inchecken in de ronde tent op de Grote Markt.
10.00 – 11.00 – Start van de tourrit. De deelnemers rijden over de startlijn op de Grote Markt.
10.30 – Start van het meerijden, de muziek en alle overige activiteiten.
15.15 – De deelnemers aan de tourrit komen aan bij de finish op de Grote Markt.
16.30 – Prijsuitreiking. De winnaars van de tourrit, de concoursprijzen en natuurlijk de Coup Marquis worden uitgereikt.
17.30 – Bekendmaking van de opbrengst en uitreiking van de cheques aan de goede doelen.


Tourrit
De deelnemers aan de tourrit van Cars & Charity genieten het privilege om ‘s ochtends midden in de binnenstad van Bergen op Zoom te mogen parkeren. De auto’s worden opgesteld in de Wouwsestraat en de Zuivelstraat. Van daaruit rijden de auto’s om 10.30 uur over de Grote Markt, waarna de tourrit officieel begint. Tijdens de route moeten de deelnemers een aantal vragen beantwoorden, waarvan de antwoorden te vinden zijn op en langs de route. Oplettend genieten dus!


 Via het historische stadsdeel van Bergen op Zoom rijden de deelnemers naar een speciale behendigheidsproef. Na het voltooien van de proef, vervolgt u de route. Over mooie binnenwegen in Brabant en Zeeland rijdt u na het genieten van een uitstekende lunch terug naar de Grote Markt van Bergen op Zoom. Hier staat een mensenmenigte te wachten op de aankomst van de deelnemers en hun schitterende auto’s. De aankomst op de Grote Markt is elk jaar weer één van de hoogtepunten van Cars & Charity!


Deelname en kosten?
Wilt u deelnemen aan de tourrit van Cars & Charity 2019 en daarmee het goede doel steunen? Per equipe bedragen de kosten € 99,- voor deelname. Een equipe bestaat uit één auto met twee personen. U krijgt het RoadBook, geniet van een heerlijke lunch en ontvangt nummerschilden. Extra meerijders betalen € 25,- per persoon. Inschrijven? Dat kan hier!


Concours d’Élégance

Alle deelnemers aan de tourrit doen automatisch mee aan het Concours d’Élégance. Deelnemers kunnen de kans op het winnen van een prijs vergroten door inzet van extra sfeerelementen, zoals kleding die past bij de tijd van waaruit de auto afkomstig is. Vanaf 10.00 uur wordt begonnen met jureren. De uitslagen zijn omstreeks 16.30 uur bekend. De Coup Marquis is de hoofdprijs, maar ook zijn er prijzen in de afzonderlijke klassen.


Grote Markt
Niet alleen voor deelnemers, maar zeker ook voor bezoekers is er bij Cars & Charity genoeg te doen! Zo is het deze dag koopzondag. Samen met de gemeente en de winkeliersverenigingen is ervoor gezorgd dat de binnenstad van Bergen op Zoom is geopend voor winkelend publiek. Het vertrek van de deelnemers duurt tot ongeveer 11.30 op de Grote Markt. En u kunt natuurlijk ook genieten van alle andere activiteiten op de Grote Markt of in Den Enghel.


Meerijden
Bij Cars & Charity is het ook dit jaar weer mogelijk om met een supercar mee te rijden! De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel. Onze sponsoren zorgen voor speciale en bijzondere auto’s. De afgelopen jaren zijn er al diverse modellen van Porsche en Ferrari bij het evenement aanwezig geweest. We hebben steeds de nieuwste modellen gehad de 488 GTB, de GTC4Lusso en de Ferrari 812 Superfast van Kroymans en de nieuwe Boxster en 911 (type 992) van Porsche Centrum Rotterdam . Inschrijven voor het meerijden? Kijk hier!


Stands en showauto’s
De gehele dag door kan de bezoeker op de Grote Markt van Bergen op Zoom genieten van een schitterend aanbod van bijzondere auto’s. Er zijn stands te vinden van sponsoren, die hun producten tentoonstellen en informatie geven. Vanzelfsprekend wordt er ook voor de inwendige mens goed gezorgd. Diverse versnaperingen zijn te verkrijgen. Ook de opbrengsten van voedsel- en drankverkoop gaat naar de goede doelen.


Tot ziens! Tot zondag 25 augustus op de Grote Markt in Bergen op Zoom!


Rotary Club Bergen op Zoom Noord